top of page

Német tanfolyamok – miért vágj bele?

Talán te is érzékeled, hogy a német tanfolyamok egyre népszerűbbé váltak az utóbbi években, legyen szó hagyományos vagy a modern technika vívmányait ügyesen kihasználó online kurzusokról. Bizonyára neked is van számos olyan ismerősöd, aki az angol helyett vagy mellett a németet választja. Most megpróbáljuk röviden összefoglalni, hogy miért van ez így, illetve kitérünk arra is, hogy neked miért érdemes belevágni ebbe az izgalmas és nem utolsósorban hasznos kalandba.


Elterjedt nyelv


A német az egyik legelterjedtebb nyelv Európában. Hozzávetőleg 90-98 millió ember beszéli anyanyelvként, az Európai Unió hat tagállamában illetve kisebb tartományában is ez a hivatalos nyelv. Németországon és Ausztrián kívül Luxemburgban, az Olaszországhoz tartozó Dél-Tirolban, a dániai Schleswig tartományban, illetve a háromnyelvű Belgiumban beszélik a hivatalokban. És akkor a nem Európai Uniós tagról, Svájcról még szót sem ejtettünk.


És nemcsak anyanyelvként fontos, hiszen egyes számítások szerint a világon hozzávetőleg minden tizedik könyv német nyelven íródott, a tudományos életben - az angol mellett - mondhatni megkerülhetetlen. Utóbbit a német Nobel-díjas tudósok kiugróan magas száma is bizonyítja.


Német tanfolyamok – megtérülő befektetés


Talán már számodra is egyértelmű, hogy ingyenes szintfelmérőnk kitöltése után nemcsak azért érdemes választanod egyet a tanfolyamaink közül, hogy Brecht-et olvashass eredetiben. A japán diákok több mint kétharmada, a magyarországi idegen nyelvet tanulók jelentős része nem puszta hobbiból kezd bele egy német tanfolyamba, hanem mert komoly értékkel bír a munkaerőpiacon.


Informatikai, mérnöki, közgazdász, de akár bölcsész diplomával kombinálva is remek befektetés, és nemcsak akkor, ha német nyelvterületen szeretnél elhelyezkedni. Bizonyára te is hallottál róla: a Magyarországon működő külföldi vállalkozások körülbelül negyedét német vállalkozások teszik ki, tehát az itthoni előmeneteled szempontjából is fontos tudáshoz juthatsz, ha igénybe veszed a szolgáltatásainkat.


Tanulás németül – külföldön vagy itthon


Nemcsak a munkaerőpiacra való belépéshez, hanem már korábban, a felső- de akár már a középfokú tanulmányok elvégzéséhez is óriási versenyelőnyt jelenthet egy megbízható nyelvtudás. Már csak ezért is érdemes a nyelvtanfolyamok közül választani, azokba időt, energiát fektetni.


Statisztikák szerint jelenleg is a legtöbb külföldön tanuló magyar diák német nyelvterületen jár iskolába, elsősorban Ausztriában vagy Németországban. Ennek járulékos előnye, hogy a szerteágazó utazási infrastruktúrának köszönhetően könnyű a szünidőben hazalátogatni, viszont az igazi nyereség az egyetemek kínálta kiváló képzés, amit már egy féléves cserediákprogram keretében is érdemes megtapasztalni. Az ezeken az egyetemeken való tanulás aztán egyenes és gördülékeny utat nyit a munkaerőpiac felé.


De az idegen nyelven való tanuláshoz sem kell külföldre menni, hiszen számtalan képzés kínálkozik itthon is, melyekkel sokkal könnyebb bekerülni bármelyik német tulajdonú magyarországi vállalkozáshoz, vagy csak ezután szerencsét próbálni a nyelvterületen. Mint látszik, a lehetőségek száma szinte korlátlan, keress minket bátran, és segítünk megtalálni a leginkább hozzád illő képzést!
Comments


bottom of page